Hoteller

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie

Står I og tænker på, hvor familien skal tage hen på skiferie i år? Der er mange ting at overveje, når man skal stå på ski. Vil I have børnene med? Skal der være skiskole? Hvor langt har I lyst og energi til at køre? I dette blogindlæg kommer jeg med gode råd til de bedste skiområder og skisportssteder og meget mere.

 

At stå på ski kræver bedre kondi, end I måske tror 

Man skal ikke kimse af, hvad skiløb kræver af ens kondition

Selvom spontanitet kan være rart, så kan jeg anbefale tænke på konditionen i et par måneder, inden skiferien begynder. Hvis det er første gang familien skal ud og stå på ski, kan det overraske, hvor meget motion, man får på løjperne. Og hvis man ikke har tænkt på at begynde at løbetræne eller på anden måde røre kroppen, inden ferien begynder, så kan de ømme led og muskler ødelægge mange dage af ferien.

Måske er en skiferie faktisk en god lejlighed til at finde løbeskoene frem og få rørt benene, inden langrendsskiene eller snowboardet skal findes frem.

 

Vælg dit skisportsområde og de bedste skisportssteder til din familie 

Det er vigtigt at huske på, at skisportssteder er meget forskellige. Der er skiområder for nybegyndere, for de øvede, for de modige og for dem, der vil lidt af det hele. Men hvordan finder man så det helt rigtige sted at tage hen på ski? Læs med her.

 

Skal børnene med?

Skal I have børn med på skiferie, er det selvfølgelig vigtigt at finde ud af, om skisportsstedet tilbyder skiskole, børnebakker og andre ting, der kan være relevante for børnene og gøre, at de får deres livs skiferie. Og hvad med aktiviteterne udenom selve skibakkerne? Er der legefaciliteter? Eller spil? Der er mange ting at overveje, når man søger det perfekte hotel og det perfekte skisportssted til skiferien. Mere om det her.

 

Skiferie i Sälen – et af de mest attraktive områder til en skiferie i Sverige

Sälen har i mange år været et populært skiområde for danskere, der søger et godt skisportssted med det hele uden at skulle køre i dagevis for at nå frem. Køreturen til Sälen tager ca. 8 timer og er et fantastisk sted til en skiferie med hele 6 forskellige skiområder med løjper for børn, nybegynderne og de øvede. Desuden har Sälen fantastiske områder til langrend. Dermed er Sälen et af de mest ligetil steder at tage til på skiferie, hvis I søger en simpel, smuk og sjov familietur for både store og små.

Sälens skiskoler og udlejning af udstyr

Sälen har naturligvis skiskoler for alle niveauer, hvad enten de små har brug for en gennemgang af det meste basale, eller de voksne har brug for en lille opfriskning på det mest væsentlige. De opdaterede priser for 2018 kan ses på SkiStar.com. Priserne bliver opdateret igen i løbet af efteråret 2019.

I kan læse om flere fantastiske skiområder i Sverige på vores blog.

 

Skiferie i Tyskland – oplev smukke Willingen

Willingen er en anden perle, når årets skiferie for hele familien skal bestilles. Willingen ligger omtrent 7 og en halv times kørsel fra København midt imellem Dortmund og Frankfurt i Tyskland. Willingen er en del af Rothaar-bjergkæden og har flere mindre og hyggelige byer i området. Området er fyldt med hyggelige butikker, afterski-barer og liv i hele skisæsonen. Går I op i skihop, så kender I måske Willingen, der lægger skibakker til det årlige verdensmesterskab.

Området omfatter mere end 100 kilometer løjper og 30 kilometer med vandreruter, der egner sig godt til langrend. Desuden er det muligt at købe et 3-7 dages skikort til områderne Willingen, Winterberg, Nauastenberg, Altastenberg, Züschen og Bödefeld. I kan se aktuelle priser på skiskoler – heriblandt skiskoler for børn på SnowBikeWillingen.de.

Se vores bedste hoteller til en skiferie i Willingen på vores hjemmeside.

 

Hvad med en skiferie i Garmisch-Partenkirchen?

I kender nok bedste Garmisch-Partenkirchen fra 1. januar, hvor verdens bedste skihoppere dyster om den prestigefyldte titel, alt imens I ligger på sofaen med en stor cola for at pleje hovedet fra aftenen før.

Oprindeligt bestod Garmisch-Partenkirchen af byerne Garmisch og Partenkirchen, men blev, som navnet indikerer, slået sammen til en og samme by. På alle tider af året er der liv i gaderne, i bjergene og i den omkringliggende natur. Men om vinteren bliver der bare skruet lidt ekstra op for hyggen, når skibakkerne tager imod skientusiaster fra hele verden.

Fortvivl ej, Garmisch-Partenkirchen har også en masse for børnene, selvom området har Europas stejleste pister med en stigning på hele 92 %. Garmisch-Partenkirchen har faktisk lidt af det hele! Børnene kan boltre sig i kælkebakken Am Leitle, som egner sig til forældre og deres børn i alle aldre. Her er der en smuk udsigt over bjergene, og særligt i aftensolen er kælkebakken nem at drømme sig væk i. Børnene kan også besøge Alpspitz-Wellenbad, som er et vandland med vandrutsjebaner. I kan se de aktuelle priser for skiskole i Garmisch-Partenkirchen på Skischule-Gap.de.

Det tager lidt over 12 timer i konstant kørsel at køre fra København til Garmisch-Partenkirchen, så jeg vil klart anbefale en overnatning i Tyskland undervejs. Brug vores kort til at se alle vores hoteller på vejen.

Se vores bedste hoteller til en skiferie i Garmisch-Partenkirchen på vores hjemmeside.

 

Er I blevet fristet til en skiferie i år? Der er naturligvis mange andre fantastiske skiområder, skisportssteder og ikke mindst hoteller at vælge mellem. På vores hjemmeside har vi samlet alle vores bedste forslag til hoteller til skiferien. Hvor tager I hen?

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie was last modified: januar 8th, 2019 by Fredrik
Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region Velkommen til Nordjylland!…

6 måneder ago

Julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne Sydsverige erbjuder ett flertal olika julmarknader att besöka! Om du är på…

12 måneder ago

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minder Årets bedste uge er lige rundt om hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I…

5 år ago

Tropical Islands: Et tropisk ø-paradis og badeland ved Berlin

Det kommer nok som lidt af en overraskelse, og måske tænker du, at der må…

5 år ago

Tag et weekendophold på julemarked i Skåne

For mange er det at tage på julemarked en fast decembertradition. Med de travle hverdagsmønstre…

5 år ago

Her er 4 af Danmarks største hoteller

Er du bidt af hoteller ligesom os? Hos HotelSpecials er vi faktisk  så store hotelnørder,…

5 år ago