Tips

6 ​seværdigheder i København ​du ikke må misse

Det kan næppe overraske, at København er på top 3 over verdens gladeste byer. For seværdigheder i København er andet end statuer, museer og selfies. København er en seværdighed i sig selv – fra H.C. Andersens Boulevards hektiske morgentrafik til en stille solnedgang over søerne. Her giver vi dig de bedste insidertips til 6 seværdigheder i København, du ikke må misse.

 

Slentretur på Strøget

Det kommer nok bag på dig, at en gågade på over en kilometer kan være så hektisk og travl, og samtidig idyllisk, smuk og charmerende. I et fantastisk samsurium af isboder, gademusikanter og T-shirts med ordene ’I Love Copenhagen’ , er Strøget ikke kun et virvar af shopping og velvære, men en unik gågade, der med sine mellem 25-50 tusinde daglige fodgængere og en bredde på 10-12 meter alligevel giver dig plads til at nyde en softice eller en chinabox, mens du slentrer hele vejen fra den famøse Rådhuspladsen til Kongens Nytorv og Nyhavn.
– 10 minutters gang fra Hovedbanegården med adgang til Regionaltog, S-tog og de største buslinjer.

Strøget, København

Øl på havnekajen i Nyhavn

Som en af de mest populære seværdigheder i København, er Nyhavn ikke blot stedet for en kanalrundfart i morgensolen, smørrebrød og kolde fadøl. Nyhavn er på en og samme tid blevet et ikonisk symbol på København, der med de maleriske huse og caféer, gamle træbåde og øldrikkende københavnere på havnekajen byder de solhungrende sommergæster velkommen ind i hjertet af København.
– 2 minutters gang fra Kongens Nytorv Metrostation

Nyhavn, København

Et mekka af streetfood

Streetfoodtendensen i København gjorde for alvor sin entré i København, da  åbnede dørene op for de rå haller på Papirøen. Med omkring 40 boder, har Copenhagen Street Food ikke kun skabt rammerne for en ny københavnsk madkultur, hvor mad fra alle verdenshjørner mødes under samme tag, men for en af de mest legendariske seværdigheder i København, der i løbet af en enkelt sommer samlede københavnerne om den nye madtendens. Dermed er københavnsk streetfood kommet for at blive, selvom Copenhagen Street Food rykker lokalerne til Refshaleøen i løbet af
2018. For Copenhagen Street Food har skabt en tendens, ja sågar en ny kulinarisk livsstil, i en mere hip stil
end eksempelvis Torvehallerne på Israels Plads, og som senest i 2016 blev videreført i det kolossale madmarked, West Market, på Vesterbro.

Copenhagen Street Food (nuværende lokation): Trangravsvej 14, 7/8, 1436 København K
– 5-10 minutters gang fra Nyhavn via Inderhavnsbroen
– 2 minutters gang fra Prinsessegade (stop på 9A buslinjen)
– 15 minutters gang fra Christianshavn Metro

Torvehallerne: Frederiksborggade 21, 1360 København K
– 2 minutters gang fra Nørreport Station
West Market: Vesterbrogade 97, 1620 København V
– Lige ved Vesterbrogade (stop på 3A buslinjen)

Copenhagen Street Food

Torvehallerne

Hippe Nørrebro

I forlængelse af hippe madtendenser, må du ikke misse Nørrebro, der med områderne omkring Dronning Louises Bro, Rantzausgade og Nørrebrogade præsenterer dig for en multikulturel palet af kulinariske oplevelser, hipstercaféer og livsglæde. Bydelen blomstrer nemlig af udvikling, og med oplevelser der strækker sig fra en cykeltur over de ujævne brosten på Jægersborggade med en butik, der sælger øl og vinyl til en håndbajer under stille aftensol på Dronning Louises Bro, er Nørrebro indbegrebet af hygge og en ungdommelig atmosfære.

Badning i havnen og picnic på Bryggen

Hvad enten du kommer til København i de solrige sommermåneder eller lægger vejen forbi i de vinterkolde frostmåneder, er et par timer ved græsarealerne omkring Havnebadet på Islands Brygge en af de absolutte ’must see’ seværdigheder i København. Hvor Islands Brygge om sommeren oser af grillmad, solbadere og dåseøl, er området i vintermånederne mere centreret omkring netop havnebassinet, hvor vinterbadning og saunaer på kajen trækker modige sjæle til. Så hvad enten du har dit strandtæppe og engangsgrill med dig under armen på en varm sommerdag eller drømmer om vinterbadning og en tur i sauna med udsigt over den frostklare kanal, er Island Brygge ‘the place to be’.

Løbetur i Valbyparken

Beliggende mellem Valby og Sydhavnen og med et areal på små 65 ha, er Valbyparken både enorm og ekstremt velholdt. Med udsigt over enorme græsarealer og bakkeformationer med udsigt over Amagerfælled på den anden side af kanalen, er Valbyparken den perfekte getaway, når du trænger til total ro væk fra storbyens larm eller blot en forfriskende løbetur, hvor du kan være helt dig selv. Med indgang fra Sydhavnen ved den store rundkørsel omkring Hammelstrupvej, har du fornøjelsen af at gå eller løbe ud til vandet på en sti omgivet af høje og tætplacerede træer på hver side, der får dig til at føle, at du befinder dig midt i en eventyrfilm. Omgivet af kolonihaver og husbåde, fører stierne dig i alverdens retninger. Men én ting er sikkert – du kommer sandsynligvis ikke ud samme sted, som du kom ind, og det er en del af
charmen.

Du løber aldrig tør for seværdigheder i København, for byen er en seværdighed i sig selv. Ud over seværdigheder og sjove aktiviteter for enhver smag, så har København også en lang række spændende oplevelser, som vi har skrevet om på vores blog. Så hvad enten du vil invitere kæresten på en romantisk weekend på hotel i København eller fordybe dig i det lokale liv og byens mange aktiviteter i en længere periode, kommer du til at elske Danmarks hovedstad.

6 ​seværdigheder i København ​du ikke må misse was last modified: maj 31st, 2018 by Fredrik
Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region Velkommen til Nordjylland!…

6 måneder ago

Julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne Sydsverige erbjuder ett flertal olika julmarknader att besöka! Om du är på…

12 måneder ago

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minder Årets bedste uge er lige rundt om hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I…

5 år ago

Tropical Islands: Et tropisk ø-paradis og badeland ved Berlin

Det kommer nok som lidt af en overraskelse, og måske tænker du, at der må…

5 år ago

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie

Står I og tænker på, hvor familien skal tage hen på skiferie i år? Der…

5 år ago

Tag et weekendophold på julemarked i Skåne

For mange er det at tage på julemarked en fast decembertradition. Med de travle hverdagsmønstre…

5 år ago