Categories: Tips

10 idéer til aktiviteter og oplevelser i Malmø

I denne uge vil vi inspirere jer til et weekendophold i Malmø – Sveriges tredje største by og den sjettestørste i Norden. Hos HotelSpecials er vi vilde med Malmø for dens alsidighed, smukke bygninger, store udvalg af restauranter, og ikke mindst fordi byen ligger under en time fra København. 

Vi kommer her med 10 idéer til oplevelser, aktiviteter og seværdigheder i smukke Malmø. 

 

Drik en kop kaffe på Lilla Torg

Stemningen på Lilla Torg er fantastisk, og det er Malmøs ‘place to be’ for hyggestunder

Lilla Torg går tilbage til slutningen af 1500-tallet, hvor torvet fungerede som en handelsplads for fiskehandlere, slagtere, bagere og mange flere. Siden hen har torvet i mange år været overdækket, indtil det i midten af 60’erne og senest i slutningen af 90’erne blev totalt restaureret med nye brosten.

Den rige historie er ikke blevet taget for givet i den nye restaurering af torvet. Tværtimod. I dag emmer torvet af historie, byliv og livsglæde. Her forenes restauranter, caféer og hoteller, og Lilla Torg er et af Malmøs bedste mødesteder for hyggestunder.

Det stemningsfulde Lilla Torg i Malmø

 

Mærk byen fra vandet på en sejltur med Rundan

Den bedste måde at opleve en havneby på er fra vandet

I kender dem fra København. De famøse kanalrundfarter. Men ikke desto mindre skal I på én tur til, for Rundan er legendarisk. Hele året sejler de små åbne både folk rundt gennem Malmøs kanaler og parker, og turen går blandt andet forbi Malmøhus Slot (mere om det længere nede). Rundans bådhus ligger tæt på Malmø Centralstation, hvorfra I også får fat i jeres billetter. Fra bådhuset kan I købe en kurv med godter til turen. Kan det blive meget hyggeligere?

Oplev Malmøs hyggelige havn og kanaler

 

Se den smukke Sankt Petri Kirke 

Mere end bare endnu en skandinavisk kirke

Sankt Petri Kirke i Malmø ligner muligvis noget, der kunne være blevet brugt i en gyserfilm. Det er heller ikke helt umuligt. Ikke desto mindre er kirken et ‘must’ for jer, der opsøger kirker, når I er på ferie.

Kirken blev opført i 1300-tallet og er opført som en basilika i en særlig gotisk stilart. Bestående af tre skibe og et tværskib er kirken flot og storartet både udefra og indefra. 

Den smukke Sankt Petri Kirke i Malmø

 

Er I ølelskere? Book en ølsmagning og en rundvisning på Malmø Bryghus

Er der noget bedre end en kold fadøl, når man er på ferie? Det skulle lige være, hvis man samtidig kunne lære, hvordan øllet er brygget. På Malmø Bryghus kan I opleve netop det

For kun 300 svenske kroner fører Malmø Bryghus jer gennem hele ølbryggerprocessen med fortællinger, interessant fakta og smagning af en masse spændende øl. Bryghuset har desuden en lækker restaurant, hvor ordet ‘BBQ’ gennemsyrer menuen. Her kan I nyde den dejlige øl med lækre retter som Baby Back Rips, Pulled Pork og Bacon Cheese Meatloaf.

Oplev bylivet på Møllevangstorvet 

En multikulturel oase hvor frugt og grønt møder gallerier og ølhaver

Bedre kendt som ‘møllen’ er Møllevangstorvet en slags oase midt i Malmø. I løbet af dagen er stedet pakket med frugt og grøntsager, mens det om aftenen er et samlingssted for hyggelige stunder på de mange taverner, ølhaver og spændende gallerier.

Grønthandlere og kunstgallerier på samme plads? Det er netop noget af det, der har gjort dette multikulturelle torv så elskværdigt. 

 

Betragt Nordens højeste bygning 

Turning Torso? Det er ikke Empire State Building. Men det er tæt på

Er I vilde med arkitektur? Med hele 190 meter i højden er Turning Torso Nordens højeste bygning og ligger i Västra Hamnen. Dens meget karakteristiske 90 graders bøjning fra stueetagen til den øverste etage har givet bygningen dets karakteristiske look. Bygningen består af kontorer, mødelokaler og lejligheder.

Malmøs skyskraber der rager op over byens skyline

 

Malmøhus Slot 

Et must for historieelskere og Nordens ældste bevarede renæssanceslot

Hvis I er vilde med historie, så er et besøg forbi Malmøhus Slot et ‘must’. Udover den oplevelsesmæssige betragtning fra eksempelvis Rundan på kanalerne anbefaler vi et rigtigt besøg på slottet, der i dag fungerer som et museum med alverdens udstillinger om historie, teknologi og natur. 

Malmøhus Slot ligger lige vest for bydelen Gamla Staden og er både omgivet af vandet fra Malmøs kanaler og fra sin egen voldgrav i slotsparken.

Her kan I blandt andet opleve en udstilling om den skånske krig mellem Danmark og Sverige i 1600-tallet eller en udstilling om teknik og søfart på Teknikkens og Søfartens Hus.

Udsigt til Malmøhus Slot fra den smukke slotshave

 

Se en opera i Malmø Opera og Musikteater

Uanset om I har set opera før, så er det sejt at have oplevet Skandinaviens største operahus

En opera i Skandinaviens største operahus er en af de helt særlige oplevelser, som I aldrig vil glemme. Det ikoniske operahus er designet af blandt andre Sigurd Lewerentz og blev opført i 1944. Til trods for at hovedfokusset er opera, så har Malmø Opera og Musikteater formået også at appellere til en yngre aldersgruppe med alt fra musicals og deciderede koncerter.

En tur i operahuset er altså en ideel oplevelse til en romantisk aften og kan nemt kombineres med en 3-retters operamenu.

 

Shoppeglade? Malmø er en stærkt undervurderet shoppingby

Med shoppingcentre som Emporia og Triangeln er Malmø en populær shoppingdestination. Med den lave svenske krone og den korte afstand fra København er der mange penge at spare

Vi er vilde med Malmøs shoppingmuligheder, og byens potentiale som shoppingby er i den grad undervurderet af mange. Tæt på Hyllie Station ligger det store Emporia shoppingcenter med intet mindre end 200 butikker bestående af restauranter, cafékæder og store tøjkæder. Centeret har åbent hver dag fra 10-20.

Ved Trianglen Station ligger også det berømte shoppingcenter, der har fået navnet, Triangeln. Med halvt så mange butikker som Emporia vil nogle mene, at Triangeln er mindre hektisk. Her kan I stadig shoppe løs i kendte tøjkæder, spise pandekager eller en god burger, hvis I trænger til at holde pause fra shoppingen. Centeret har åbent fra 10-20 i hverdagene og fra 10-18 i weekenderne.

 

Tag på en guidet cykeltur rundt i byen 

Den tohjulede bytransport er altid den bedste

Malmø er en flad by som København, og med velanlagte cykelstier egner byen sig særligt godt til cykling. Vi kan derfor anbefale at booke en guidet cykeltur rundt i byen, f.eks. med Malmö Bike Tours, der både har ture i indre by, men også på landet uden for byen.

Deres såkaldte ‘City Tour’ koster 350 svenske kroner for voksne og 250 for børn, og turen tager omkring 2 timer.

Hos HotelSpecials er vi vilde med Malmø, og som danskere er turen kortere end at tage fra København til Odense. De mange shoppingmuligheder, det hyggelige byliv og forskellige oplevelser gør Malmø til en perfekt destination til et weekendophold. Vi har håndplukket mange gode hoteller i Malmø, og vi har helt sikkert også et til jer. Hvem inviterer du med?

PS: Du kan læse meget mere om HotelSpecials’ historie og høre mere om, hvad vi har opnået på de 15 år, siden vi startede, og hvorfor vi mener, vi er de bedste til at give dig den bedste ferie nogensinde.

10 idéer til aktiviteter og oplevelser i Malmø was last modified: juni 27th, 2018 by Fredrik
Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region Velkommen til Nordjylland!…

6 måneder ago

Julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne Sydsverige erbjuder ett flertal olika julmarknader att besöka! Om du är på…

12 måneder ago

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minder Årets bedste uge er lige rundt om hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I…

5 år ago

Tropical Islands: Et tropisk ø-paradis og badeland ved Berlin

Det kommer nok som lidt af en overraskelse, og måske tænker du, at der må…

5 år ago

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie

Står I og tænker på, hvor familien skal tage hen på skiferie i år? Der…

5 år ago

Tag et weekendophold på julemarked i Skåne

For mange er det at tage på julemarked en fast decembertradition. Med de travle hverdagsmønstre…

5 år ago