Tips

Amsterdam Weekend Guide

For jer der endnu ikke har haft held til at opleve Holland, så er det tid til at sætte et stort kryds i kalenderen og straks og booke en weekend i vidunderlige Amsterdam. Byen emmer af kultur, historie, spænding og en masse liv, og det er en fantastisk destination for både par og familier. Her kan I slentre ned ad de brostensbelagte gader langs kanalerne og betragte de ikoniske husfacader, som Holland er så berømte for.

Jeg har fået hjælp af Joanna, som er faldet pladask for Amsterdam og har brugt mange år på at nærstudere byen. Hendes guide kan forhåbentlig være et hjælpende kompas på jeres ferie i denne vidunderlige hovedstad. 

 

Hvordan kommer man rundt i Amsterdam?

Betegnelsen ‘storby’ skal tages med et gran salt, for ganske vist er Amsterdam Hollands største by med sine 700.000 indbyggere, men byen er nem at komme rundt i på gåben eller på cykel.

Amsterdam er cyklisternes Mekka, hvis I synes, I har set mange cykler på de københavnske gader i myldretiden, så har I ikke oplevet Amsterdam, der topper europæiske rekorder med mere end 1 million cykler og omtrent 40 % af pendlerkørslerne foretaget på cykel.

Lej en cykel i en af byens mange udlejningsshops, og oplev de smukke stræder, kanaler og parker på to hjul. Hollænderne er stolte af deres cykler, og selvom de fleste cykler i bybilledet ligner nogle, der er støvet op fra en forladt cykelkælder, så skyldes det, at cykeltyverier er meget hyppige, og at de fleste derfor bevidst kører rundt på billige og rustne cykler. Og så har de fleste hollændere selvfølgelig også mere end én cykel!

Amsterdams cykelparadis

 

Hvad kan man lave i Amsterdam?

Hvis du ønsker at se alt, så kræver det naturligvis mere end en weekend. Dog vil jeg med dette indlæg komme med forslag til aktiviteter, så det kan blive en smule nemmere at prioritere.

Kanalrundfart

En by med 90 øer og 1500 broer skal naturligvis opleves fra vandet

Du kender dem fra København. De mange kanalbåde der står linet op langs Nyhavn for de daglige kanalrundfartsture i pendulfart. Amsterdams store kanalsystem inde i centrum er ideel til en sejltur og en sjov, effektiv og anderledes måde at se byen på.

Kanalrundfart i Amsterdam

 

Museernes by

Europas hovedstad for kultur- og kunstmuseer

Amsterdam har nogle af Europas bedste museer. Mine favoritter er blandt andre Rijksmuseum (nationalmuseet) kendt for deres fantastiske malerier fra blandt andet Rembrandt. Også Van Gogh-museet, der udstiller den verdensberømte kunstner Theo Van Goghs spændende værker er et besøg værd.

I har sikkert alle hørt om Anne Franks dagbog. Det har det meste af verden, og Anne Franks Hus er derfor et velbesøgt museum den dag idag. Her søger folk til for at blive klogere på hendes familie, der skjulte sig for nazisterne under Anden Verdenskrig.

Anne Franks Hus

 

Se en fodboldkamp med verdensklubben Ajax Amsterdam

En by med et fodboldhold der har været i Champions League er i den grad en fodboldby

For fodboldinteresserede står Barcelona og Madrid sandsynligvis højt på drømmelisten over fodbolddestinationer. Men Amsterdam har de seneste år fået status som en fodboldby som hjemsted for den verdensberømte klub, Ajax Amsterdam. Klubben, der også er kendt under navnet AFC Ajax, holder hjemme på stadionet Johan Cruijff eller Amsterdam arenA, som det også kaldes. Amsterdam arenA ligger kun 10 kilometer syd for centrum og er nemt at komme til i bil.

Har I lyst til at kombinere en weekendtur i Amsterdam med en fodboldtur, så kan læse mere om fodboldbilletter på visitfootball.dk og få meget mere information om alt fra kampprogrammer og øvrige fodboldnyheder.

Amsterdam arenA og AFC Amsterdams hjemsted

 

Hvilke områder er de fedeste? 

Amsterdam har en charme og en varme, der er helt unik. Men byen er andet end Kanalringen i centrum!

Som alle byer har Amsterdam selvfølgelig både mere eller mindre charmerende kvartrerer. Nogle af de sødeste og mest charmerende områder er afgjort De Pijp, De 9 Straatjes (The Nine Streets) og Jordaan. Her vil I opleve en hipster-vibe og en noget mere trendy stil end det, I oplever i centrum. Her mærker I Amsterdams ånd, og disse steder ligger højt på de lokales favoritsteder, når der skal drikkes en kop cappuccino eller en lækker specialøl.

Hvis I er til natur og elsker hyggelige gåture, så er Vondelpark et must. Parken er Amsterdams største og måske fornemste park. Vondelpark er desuden et populært tilholdssted for lokale og expats, der hænger ud med en god bog eller en fodbold efter fyraften. Om sommeren oser parken af grillmad og vaskeægte sommerhygge.

Har I længere tid i Amsterdam end bare en weekend, kan vi anbefale at tage ud fra byen. Haarlem er en lille by lige uden for Amsterdam, der har fået status som en af Hollands mest fotogene byer. Her mødes kanalerne, som man kender dem fra Amsterdam, med smukke velbevarede bygningsværker fra middelalderen. Haarlem har charme og oser af kærlighed – og beliggende blot 19 kilometer uden for midtbyen er det en by I ikke må misse!

Den middelalderlige by Haarlem ikke langt fra Amsterdam

Vi kan også anbefale strandene i Zandvoort eller Bloemendaal.

 

Mad og drikke

Listen er lang, men jeg vil prøve at gøre det kort. Hollandske specialiteter, du skal prøve:

  • Bitterballen
  • Ost, ost, ost! Gouda ost særligt. Tag et kig ind i nogle af de mange ostaffärerna, og smag alle de ostesorter, hjertet kan begære. 
  • Prøv en af de lokale øl. Amsterdam har en stolt tradition med ølbrygning, og byen er et paradis for ølelskere. Det var blandt andet her Heineken blev til. Prøv en af de lokale øl som Grolsh eller Brouweri T’IJ.
  • Gin & Tonic (Amsterdam-drink nummer 1!). Eller hvad med en Dark & Stormy? 
  • Te med frisk mynte. Så enkelt og så godt. Noget der serveres i de fleste caféer og lykkeligt drukket af de hollænderne. 

Hollænderne er belærte med, at bitterballen kan være brændende varme, så pas på. Det kan i sær anbefales forsigtigt at åbne dem op, så varmen kan forsvinde, før I spiser dem. 

Hollandske bitterballen

 

Restauranter, barer og natteliv

Så hvor skal I gå ud og spise, og hvor kan I få de mest farverige cocktails?

I en by som Amsterdam kan I få det hele. En ting, der er godt med denne by er, at I aldrig behøver at føle jer “malplacerede” eller “under-dressed”. Amsterdams barer og restauranter har et omdømme som nogle af europas mest uhøjtidelige.

Gode restauranter der ikke er for fine

Er I madelskere, og elsker I at prøve mad fra hele verden? I kender det måske fra Street Food Copenhagen eller Torvehallerne i København. Under et og samme tag mødes madkulturer fra hele verden, og madelskere kan gå shoppe deres mave mæt i alverdens delikatesser. Amsterdam har et lignende foretagende på Food Hall. Atmosfæren er afslappet og livlig. Jeg kan blandt andet anbefale: 

Jeg kan i øvrigt anbefale følgende restauranter:

  • Woo Brothers (asiatisk fusion, altid friskt og lækkert)
  • Pho 91 (lille vietnamesisk restaurant)
  • The Plantation (klassisk og lokalt køkken)
  • Cannibale Royale (for kød elskere. Fantastiske burgere og saftigt kød)
  • Van’t’Spit (kun én ting på menuen. Kyllingen er ekstremt lækker!)
  • Roses Cantina (vidunderlig mad fra det mexicanske køkken)
  • HappyHappyJoyJoy (asiatisk, fantastisk atmosfære og cool miljø)
  • Terpentijn (blandet menu og trendy atmosfære)
  • Tales og spiritus (bedste cocktailbar i Europa!)
  •  Bazar (nordafrikansk køkken beliggende i en gammel kirke) 

Amsterdams afslappede madscene

 

God tur! Hvem inviterer du med på weekend i den hollandske hovedstad? Tjek vores mange hoteller i Amsterdam, og find det, der passer bedst til jer.

PS: Du kan læse meget mere om HotelSpecials’ historie og høre mere om, hvad vi har opnået på de 15 år, siden vi startede, og hvorfor vi mener, vi er de bedste til at give dig den bedste ferie nogensinde.

Amsterdam Weekend Guide was last modified: januar 17th, 2019 by Fredrik
Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region Velkommen til Nordjylland!…

6 måneder ago

Julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne Sydsverige erbjuder ett flertal olika julmarknader att besöka! Om du är på…

12 måneder ago

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minder Årets bedste uge er lige rundt om hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I…

5 år ago

Tropical Islands: Et tropisk ø-paradis og badeland ved Berlin

Det kommer nok som lidt af en overraskelse, og måske tænker du, at der må…

5 år ago

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie

Står I og tænker på, hvor familien skal tage hen på skiferie i år? Der…

5 år ago

Tag et weekendophold på julemarked i Skåne

For mange er det at tage på julemarked en fast decembertradition. Med de travle hverdagsmønstre…

5 år ago