Tips

4 unikke kvaliteter ved en kør selv-ferie

Ferien skal planlægges, og det skal besluttes, hvor turen skal gå til. Men det kan være svært at finde ud af, om man skal vælge at flyve eller at køre selv. Der er mange fordele ved en kør selv-ferie, som man nogle gange glemmer at tage med i overvejelserne. Vi bringer her 4 unikke kvaliteter ved en kør selv-ferie, som vi mener er grund nok i sig selv til at tage kæresten eller sågar hele familien med på bilferie.

 

Turen går fra A og B, men på en kør selv-ferie oplever I alt det ind imellem 

Det kan være rart at flyve fra København til Stockholm på lidt over en time – men hvad hvis I kunne opleve alt det ind imellem og tage en overnatning eller to undervejs?

Det tager kun en time at flyve fra København til Stockholm, og der er mange fordele ved at komme hurtigt frem og nyde endedestinationen, hvis man for eksempel er på storbyferie. Men tænk på hvor mange hundrede kilometer man misser ved at flyve – kilometervis af smukke skove, naturreservater, søer, strande og hyggelige landsbyer.

Mange vælger at flyve 10.000 kilometer på strandferie i Sydøstasien, men med en kør selv-ferie i Skandinavien kan I udnytte de mange mellemliggende oplevelser, der er at få undervejs.

Et velfortjent stop ved en hyggelig strand undervejs?

 

Mere spontanitet og mere interessante pauser 

Udnyt trætheden til at tage en velfortjent pause eller to i jeres eget tempo

I forlængelse af vores første punkt ligger selvfølgelig aspektet af spontanitet ved en kør selv-ferie. Spontaniteten ligger i alt det ind imellem start- og endedestinationen. Måske ser I en hyggelig vejsidecafé? Eller en lækker strand? Når I kører selv, har I friheden til at stoppe eller holde en pause der, hvor I vil.

Det kan også være rart ikke at skulle frygte, at børnene keder sig eller græder på flyveturen. Kører I selv, foregår alting i jeres eget tempo (bortset fra kø på motorvejen selvfølgelig). Det er noget af det, vi elsker allermest ved bilferier.

Tænk sig at kunne erstatte timevis af ventetid i lufthavnen med et stop ved havet?

 

Overskuelig pakning og større fleksibilitet 

Undgå en begrænsning på 7 kg håndbagage og en kuffert på maks 20. På bilferien bestemmer I selv over pakkemængden

Vi kender det alle sammen. Man står i lufthavnen og indser, at man har taget sin bedste shampoo og den bedste parfume med i håndbagagen på mere end 100 ml. Disse slags fejl sker dagligt, og det kan være frustrerende at overskue flyselskabet og lufthavnens begrænsninger inden afgang.

På en kør selv-ferie har I større fleksibilitet i jeres pakning. I kan tage flere ting med, og bilen bliver samtidig indrettet som et midlertidigt hjem til køreturen.

Husk det hele – men pak på jeres egne præmisser

Har I alligevel brug for hjælp til pakningen, så har vi lavet en pakkeliste, som I både kan læse her på siden eller printe ud som en tjekliste til opslagstavlen.

 

Økonomisk gevinst 

Benzin er ikke billigt, men kør selv-ferien er som oftest billigere end at flyve

Det er naturligvis ikke gratis at tage på kør selv-ferie! Men at skulle købe flybilletter til en familie på fire er alligevel ofte dyrere. Der er selvfølgelig ikke snak om en kør selv-ferie til det sydlige Italien, som nok vil nærme sig samme pris som fire flybilletter i benzin. Mange vælger at tage på kør selv-ferie i Skandinavien eller f.eks. Nordtyskland og udnytte de mange stop på turen, som man aldrig ville opleve ved at flyve mellem storbyerne. Taget i betragtning hvor mange oplevelser man kan få på en kør selv-ferie, hvor den samlede destination er forholdsvis kort, så giver kør selv-ferier bare mere værdi for pengene.

I følge FDM anslås det, at en bilferie i en mindre familiebil koster 2,32kr pr. kilometer. Det gør, at en tur fra København til Stockholm med 655 kilometer hver vej koster lige over 3000kr retur. I regnestykket tages ikke kun højde for selve benzinomkostningerne, men de samlede omkostninger inklusive slitage på bilen osv. Til sammenligning koster de billigste flybilletter fra København til Stockholm mellem 350-500kr pr. vej og løber altså op i ca. det samme. Men i givet fald omfatter dette en eller flere mellemlandinger. Og er det ikke sjovere med et stop langs en smuk strand i Østerlen eller en smuk svensk sø end at vente timevis i den toldfri?

 

Så hvor kan man tage hen på bilferie?

Nordtyskland

Ud over Sverige kan vi især anbefale Nordtyskland. De nordtyske byer har de seneste år høstet roser for de mange luksuriøse spahoteller og den gode værdi. Vi kan anbefale Hamborg og Flensborg for en overnatning eller to, hvor I kan forkæle jer selv med masser af byliv, lækker mad og verdensklasse shopping. Dette kan let kombineres med en tur til grænsen, hvor I kan gøre en god handel og få fyldt køleskabet op med lidt af det hele.

Læs vores blog for meget mere inspiration til en bilferie i Nordtyskland.

Sverige og Norge

Sverige og Norge har vild natur og bjerglandskaber, som vi danskere næppe kan prale af. Det gør Sverige og Norge til exceptionelle feriedestinationer til en billig kør selv-ferie, hvor selv korte afstande kan byde på store oplevelser. I kan tage færgen til Sverige eller tage bilen med på færgen til Oslo, hvilket gør køreafstandene noget kortere!

I Sverige kan vi anbefale en tur til smukke Østerlen i den sydøstlige del af Skåne, hvor der er aktiviteter for hele familien. Østerlen har både fantastiske strande, vild natur, idylliske landsbyer og fantastiske vandreruter.

Vi har mange hoteller i Norge spredt mellem Oslo og Trondheim til det vidunderlige Lofoten i nord. En tur på Oslobåden er en fantastisk måde at starte et Norge-eventyr på.

Danmarks enorme kyststrækninger

Det lyder måske af meget, men Danmark har i følge Geodatastyrelsen et sted mellem 7-8000 kilometers kyststrækning. Dette skyldes Danmarks mange øer. Sommerhalvåret er en fantastisk årstid for bilferier herhjemme, og tro det eller ej – Danmark har flere feriedestinationer, end man umiddelbart skulle tro. En af vores klare favoritter er Skagen, som emmer af liv og glæde om sommeren og byder på alt fra spændende museer til badning og friskfanget fisk.

Der er mange fordele ved kør selv-ferier. Der er penge at spare, mere at opleve og god tid til fordybelse og masser af kvalitetstid. Vores rejsespecialister arbejder dagligt med at inspirere til spændende ferier med top-tips til spændende oplevelser og destinationer. Følg vores blog, og bliv inspireret til jeres næste kør selv-ferie og meget andet.

Se alle vores bedste hoteller og destinationer til jeres næste kør selv-ferie, og lad os hjælpe jer med at skabe de bedste minder.

PS: I kan læse meget mere om HotelSpecials’ historie og læse mere om, hvad vi har opnået gennem de seneste 15 år, og hvorfor vi mener, vi er de bedste til at give jer den bedste ferie nogensinde.

4 unikke kvaliteter ved en kør selv-ferie was last modified: september 27th, 2018 by Fredrik
Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region Velkommen til Nordjylland!…

6 måneder ago

Julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne Sydsverige erbjuder ett flertal olika julmarknader att besöka! Om du är på…

12 måneder ago

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minder Årets bedste uge er lige rundt om hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I…

5 år ago

Tropical Islands: Et tropisk ø-paradis og badeland ved Berlin

Det kommer nok som lidt af en overraskelse, og måske tænker du, at der må…

5 år ago

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie

Står I og tænker på, hvor familien skal tage hen på skiferie i år? Der…

5 år ago

Tag et weekendophold på julemarked i Skåne

For mange er det at tage på julemarked en fast decembertradition. Med de travle hverdagsmønstre…

5 år ago