Tips

5 Michelin-restauranter i Berlin der er til at betale

Er I vilde med gourmet? Det er vi! Mange drømmer om at kunne få en kulinarisk oplevelse på en Michelin-restaurant, men de fleste frygter, at oplevelsen sprænger budgettet. Sådan behøver det slet ikke at være! Berlin har nemlig mange fantastiske gourmet restauranter, som har rykket ved folks opfattelse af, hvad gourmet og Michelin-mad i virkeligheden handler om. Vi  bringer her 5 Michelin-restauranter i Berlin, der er til at betale.

 

Tim Raue ⋆⋆ Kreuzberg

Tim Raue har formået at forene japansk perfektion, thailandsk aroma og kinesisk madfilosofi til den store guldmedalje

Tim Raue er anerkendt af Michelin-guiden for restaurantens sans for personlighed, originalitet og godt håndværk. Med hele 2 stjerner i den verdensberømte guide er Tim Raue bestemt et besøg værd. Inspireret af den asiatiske madkultur forener Tim Raue japansk perfektion, thailandsk aroma og kinesisk madfilosofi.

Restaurantens indretning kan bedst beskrives med de velkendte ord, ”Less is more”. Med et yderst simpelt interiør, farvevariation og udsmykningsvalg er restauranten ingen balsal – og det er en del af charmen. Med simple blomster og dekorationer på bordene får maden og anretningen fuldt fokus, og Tim Raues gæster bliver præsenteret for delikate retter, der forener farver, kunst og asiatisk madkultur på en måde, der i den grad har fortjent to Michelin-stjerner.

Tim Raue tilbyder både frokost- og aftenmenuer. Her kan I vælge mellem en 3- eller 5-retters menu, der blandt andet kan bestå af wasabi-jomfruhummer, kinesisk dim-sum og pattegris med japansk sennep. Frokostmenuerne koster henholdsvis 58 € for 3 retter og 78 € for 5 retter, og frokostmenuen er tilgængelig til kl. 15 med seneste madbestilling omkring 13:30.

Til aften kan I blive præsenteret for Tim Raues berømte ’Menu 8’, hvor alle restaurantens kvaliteter fremhæves i 8 delikate serveringer. Menuen består blandt andet af pattegris, hummer og andelever. Menuen koster 198 €. Også deres ’Signatur Menu’ er yderst populær og byder blandt andet på satay-kylling, kalv og en Yuzu cheesecake. Signaturmenuen koster henholdsvis 138 € for 4 retter og 168 € for 6 retter.

Er I vegetarer? Tim Raue tilbyder også vegetariske menuer til 118 € for 4 retter og 148 € for 6 retter.

Tim Raue

 

Lucky Leek *Bib Gourmand* Prenzlauer Berg

Gourmetmad for færre penge med veganske retter tilberedt med lidt mere kærlighed og passion. Lucky Leek har ikke en egentlig Michelin-stjerne, men er optaget på den prestigefyldte Bib Gourmand-liste

Hvert år udvælger Michelin-guiden restauranter til den prestigefyldte Bib Gourmand-liste. Disse restauranter får ikke en decideret Michelin-stjerne, men belønnes for at servere yderst veltillavet mad til en pris, der er til at betale. Med andre ord: Restauranter med en Bib Gourmand-titel tilbyder gourmet til folk på budget.

Lucky Leek er en yderst trendende gourmet-restaurant, der tilbyder 100 % vegansk fine-dining. Det placerer restauranten midt imellem de veganske take-away-kæder og andre dyre gourmetrestauranter med kød som hovedinspiration.

Lucky Leek tilbyder retter helt ned til 10 €, og det er også muligt at forkæle sig selv med de populære 3-retters eller 5-retters menuer for 35 €-55 €. Menuerne varierer ofte grundet restaurantens stålfaste fokus på kun at benytte årstidens friskeste grøntsager. Derfor kan menuen både bestå af lækre caprese-salater, supper, fyldte grøntsager og meget mere – alt sammen serveret på en delikat og charmerende facon. Gå ikke glip af deres desserter!

Lucky Leek

 

FACIL ⋆⋆ Potsdamer Platz

På FACIL får I en delikat, asiatisk-inspireret og eksperimenterende madoplevelse i hyggelige rammer på det smukke Mandala Hotel

FACIL er en del af The Mandala Hotel beliggende omkring Potsdamer Platz. Restauranten er kendt som et mødested for passionerede gourmetelskere. Drevet af den verdenskendte Michael Kempf tilbyder FACIL et stort udvalg af eksperimenterede moderne mad blandet med klassiske retter. Menuerne er sammensat af flere asiatiske inspirationskilder, og retterne er delikate, kreative og yderst eksperimenterende.

Med både frokost- og aftenmenuer behøver en kulinarisk oplevelse på FACIL ikke at vælte hele feriebudgettet. Med priser helt ned til 21 € for en ret er FACIL et godt valg, hvis I ønsker at opleve en gourmet restaurant med hele 2 Michelin-stjerner uden at være tvunget ud i en kæmpe set-menu.

Frokostmenuen kan købes som en enkelt ret for 21 €, 2 retter for 38 € eller 3 retter for 51 €. Den spændende frokostmenu byder på alt fra aborre med sesam og koriander, gazpacho, islandsk laks med linser, spæksprutte og meget mere.

Aftenmenuen byder på kammuslinger, pighvar ande foie gras og meget mere. Den eksperimenterende og verdensomrejsende menu starter fra 122 € for 4 retter og udbydes også som en stor 8-retters menu for 195 €.

Med den store valgfrihed kan I altså rejse hele verden rundt med et kulinarisk gourmet-besøg på FACIL. Restauranten tilbyder foruden de store set-menuer også en a la carte-menu med retter helt ned til 21 €.

Restaurant FACIL

 

Pauly Saal ⋆ Mitte

Fine Dining i hippe omgivelser hvor der er kræset lidt ekstra for detaljerne

Belønnet med en Michelin-stjerne for deres høje kvalitet af ingredienser, distinkte smagsnuancer og omhyggelige anretning er Pauly Saal et besøg værd!

Pauly Saal forener det hippe med det delikate. Restauranten har formået at skabe en ’fine-dining’-oplevelse i nogle rammer, der er mere afslappet end de fleste andre Michelin-restauranter. Med dette udgangspunkt prydes spisesalen af en blanding af udstoppede fugle, lysekroner og andre interessante vægudsmykninger som et ophængt missil, der fylder hele endevæggen.

Menuen er lavet ud fra et ’locavore’-princip, hvor retterne er sammensat helt og aldeles ud fra lokale produkter. Dette gør kvaliteten af fisk, kød og grøntsager helt ekstraordinært god, og menuerne er med tiden blevet beriget med flere vegetariske retter, selvom retter med kød stadig fylder mest på menukortet.

På Pauly Saal kan I både spise frokost og aftensmad, og særligt frokostmenuen er blevet et populært valg de seneste par år for gourmetelskere. Med stor valgfrihed mellem enkelte retter for helt ned til 25 € og 7-retters-menuer for 115 € kan gæster sammensætte deres menu med alt fra makrel, entrecote med havtorn, rejer og andet godt.

Pauly Saal

Foto af Robert Rieger

 

RUTZ ⋆⋆ Mitte

Som et kulinarisk galleri der forener exceptionelle madoplevelser med udsøgte vine

Med hele 2 Michelin-stjerner er Rutz en anerkendt restaurant og vinbar. Stedet er fordelt over flere etager, hvor restauranten er beliggende på øverste etage. Med en restaurant, vinbar og vinhandel under samme tag er RUTZ næsten at betragte som et kulinarisk galleri, hvor mad og vin mødes om en markedsagtig stemning for de besøgende.

RUTZ har fuld fokus på at sammensætte menuer ud fra lokale råvarer, og særligt deres ’Inspirations-menu’ er blevet populær i årenes løb. Menuen, som ændrer sig ofte med små variationer, skabes ud fra en idé, som til sidst skaber den færdige menu i en delikat og spændende servering. Et eksempel på en af RUTZ’ mange inspirationsmenuer er ”Nature & Aroma”. Her får gæsterne serveret 6 eller 9 retter, der skal få gæsterne til at smage, føle og opleve temaerne ‘natur’ og ‘aroma’ i serveringerne. En sådan menu består blandt andet af en makrel- og tomat-te, tørret rødbedesalat, rosenkål og geddekaviar. Inspirationsmenuerne koster 145 € for 6 retter og 185 € for 9.

RUTZ

 

Gourmet behøver ikke sprænge budgettet. En oplevelse på en restaurant anderkendt af Michelin-guiden kan både være nytænkende, delikat og billigt på samme tid, og med de mange Michelin-restauranter der tilbyder frokostmenuer kan gourmet også opleves på en mere afslappet og mindre omfattende måde.

Hvilken madelsker inviterer du med på gourmet restaurant i Berlin? Gå på opdagelse i vores store udvalg af fantastiske hoteller i Berlin, og lad os inspirere jer til den næste ferie.

PS: Du kan læse meget mere om HotelSpecials’ historie og høre mere om, hvad vi har opnået på de 15 år, siden vi startede, og hvorfor vi mener, vi er de bedste til at give dig den bedste ferie nogensinde.

5 Michelin-restauranter i Berlin der er til at betale was last modified: juni 27th, 2018 by Fredrik
Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region Velkommen til Nordjylland!…

6 måneder ago

Julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne Sydsverige erbjuder ett flertal olika julmarknader att besöka! Om du är på…

12 måneder ago

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minder Årets bedste uge er lige rundt om hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I…

5 år ago

Tropical Islands: Et tropisk ø-paradis og badeland ved Berlin

Det kommer nok som lidt af en overraskelse, og måske tænker du, at der må…

5 år ago

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie

Står I og tænker på, hvor familien skal tage hen på skiferie i år? Der…

5 år ago

Tag et weekendophold på julemarked i Skåne

For mange er det at tage på julemarked en fast decembertradition. Med de travle hverdagsmønstre…

5 år ago