Tips

Berlin: The Place To Be – Se vores guide

“Berlin er fattig, men sexet.” Ikke mange af Klaus Wowereits citater bliver hængende så længe som dette, men det er og bliver et utroligt sigende citat om den tyske hovedstad. Faktisk kunne citatet være en af grundene til, at stadig flere turister fra hele verden strømmer til byen år efter år. Berlin har bare noget helt særligt over sig – et fascinerende miks af mærkbar historie og en afslappende livsstil.

Hos HotelSpecials er vi forelskede i Berlin, og af europæiske hovedstæder er det bestemt ‘the place to be’. Vi har derfor opdateret vores guide til byen, så I er klar til sommeren.

 

Oplev Berlins historie helt tæt på

Man finder næppe en anden by i Europa, hvor historien kan komme så meget ind under huden på en som i Berlin. Det er skræmmende, følelsesladet og på en og samme tid fascinerende.

Brandenburger Tor

 

25 år efter murens fald er den tidligere todelte by igen vokset sammen. Delingen kan dog stadig mærkes på byens arkitektur. Der er ikke et bedre sted at se det end fra toppen af Fernsehturm – bedre kendt som Fjernsynsmuseet​, der sammen med Brandenburger Tor​ er byens ultimative varemærke. Har man lyst, kan man også følge resterne af muren, der som et stort ar skærer sig gennem hele byen.

Tæt på ligger Gendarmenmarkt​, der er indbegrebet af den romantiske klassicisme og samtidig er Berlins flotteste plads. Ved siden af ligger Forum Fridericianum​, hvor statsoperaen, Neue Wache, Humboldt-universitet, tøjhuset og rytterstatuen af Frederik den Store er. Enden på alléen dannes af slotsbroen ved slotspladsen, hvor man i øjeblikket er i gang med genopbygningen af Berlins slot. Over for troner den imponerende Berliner Dom​.

Berliner Dom

 

Berlins kunst- og kulturscene

Berlins kunstscene er fænomenal og unik

Ikke kun arkitekturen er et fascinerende levn fra Berlins seneste historie. Mange af turisterne bliver tiltrukket af det florerende kunst-, kultur- og klubliv i byen, der paradoksalt nok i skygge af muren har kunnet udvikle sig frit. Her finder I alt fra streetart, film, mode, litteratur, eksperimenterende teater og meget mere. Byen selv er som et stort, kulørt teater, hvor ingen dage er ens.

Streetart, Berlinmuren

 

Anderledes livsstil og en frihedselskende livsfølelse 

Berlin emmer af livsglæde, frihedsstemning og alternative subkulturer

I Berlin er meget anderledes, og berlinerne er stolte af at skille sig ud og gøre tingene på nye måder. Berlin er særligt kendt for den frihedselskende livsfølelse, og her er der ingen, der undrer sig, hvis de ser folk gå på indkøb i badekåbe eller spadsere rundt med en øl ved middagstid. Særligt øllene kan fås billigt i alle kiosker, og Berlin er foruden den smukke kultur og spændende historie også berømt for den gode shopping på et prisniveau, der ligger langt lavere end Danmark.

Berlin der emmer af liv

 

Berlin er en sand gourmet-by

En af de europæiske byer med flest gourmet-restauranter. Fristende, ikke?

Ikke kun som Europas rolige fest- og musikhovedstad fungerer byen som turistmagnet. Byen har også en madscene som få andre storbyer i Europa kan toppe. Vi har blandt andet skrevet om 5 michelin-restauranter i Berlin, som er til at betale, og byen prydes af smukke operahuse, teatre og muséer med kultur for alle​.

Berlin er en sand gourmet-by

Berlin har et utal af fede seværdigheder, og det kan være svært at overskue dem alle på en weekend. Vi bringer her vores favoritter, som vi vil definere som ‘must-sees’.

 

Brandenburger Tor og Unter den Linden

Omdrejningspunkt for alverdens oplevelser og vigtige historiske mindesmærker

Ingen turister i Berlin slipper for en gåtur på Unter den Linden. Alléen er så at sige Berlins historiske hovedgade – den repræsenterer alle de ting, der har påvirket Berlin. Lige fra kurfyrsterne, de preussiske konger til DDR og nutidige byplanlæggere. Men det vigtigste er, at man med en gåtur på Unter den Linden kan opleve mange af de klassiske seværdigheder i Berlin. Det gør Unter den Linden til omdrejningspunkt om mange andre seværdigheder og et utroligt godt udgangspunkt for at opleve hele byen.

Man starter på Pariser Platz​, hvor man finder det legendariske og luksuriøse, Hotel Adlon, og hvor man starter sin gåtur ned gennem Brandenburger Tor. På den anden side af porten ligger Pariser Platz og der begynder også den brede allé: Unter den Linden.

Unter den Linden

 

Berlin som shoppingby

Verdensklasse shopping til vilde priser

Gaden vest for Berlin prydes af butiksvinduer fra Gucci og Prada, og gaden var under DDR kendt som hjertet af det vestlige Berlin. I dag flokkes folk til Kurfürstendamm for gadens unikke stemning, og her mødes alt fra lokale jetsettere til turister om Kurfürstendamms livlige caféliv, barer og butikker for enhver smag.

Smukke Kurfürstendamm

Alexanderplatz har en historie, der strækker sig tilbage til starten af 1800-tallet. Her tiltrak pladsen alverdens handelsfolk, der i særdeleshed handlede med kvæg. I dag strømmer turister såvel som lokale til pladsen for bylivet, den fænomenale shopping i Galeria Kaufhof og det berømte fjernsynstårn.

I kan læse meget mere om denne berømte plads og blive inspireret til hoteller i nærheden af Alexanderplatz på vores hjemmeside.

 

De historiske museer der har skabt en forskel 

Andens Verdenskrig og DDR er en vigtig del af berlinernes selvforståelse, og Berlins mange museer er essentielle for at lære om de tragiske hændelser

Går man mod øst fra Unter den Linden og krydser Friedrichstraße, ​kan man se den berømte grænseovergang, Checkpoint Charlie​, hvor mange håbefulde østtyskere forsøgte at flygte ind i Vestberlin under DDR. Checkpoint Charlie er i dag et museum, hvor I kan lære om livet mellem Øst- og Vestberlin, og hvordan grænseovergangens kontrol fungerede.

Checkpoint Charlie museum

 

Også Mindesmærket for Europas mydede jøder er et besøg værd – og selvom det er en sørgmodig og følelsesladet oplevelse, så er de 2700 petonpiller en stor del af Berlinernes selvforståelse og vigtig viden om krigens rædsler.

Mindesmærke for Europas myrdede jøder

 

Sådan kommer I bedst rundt i Berlin

Busser, metro, cykler, både og segways. Hvordan vil I helst tage rundt?

Er I kun i Berlin i kort tid, men stadig vil se så meget som muligt, er der talrige muligheder for at udforske byen på. Ture med forskellige temaer og sightseeing med busser, cykler eller segways er der masser af.

Med buslinje 100​ kan man komme på sightseeing med en enkel rute. Bussen kører fra City West til City Ost, hvor man får set meget af det, Berlin har at byde på. Om sommeren er skibsfart også en populær attraktion. En rundfart på Spree eller Landwehrkanalen giver et mere privat indblik i berlinernes liv, og man får et helt andet perspektiv på byen, når man ser den fra kanalerne.

 

Søger I overnatning i Berlin?

Ingen tyske byer har lige så mange hoteller som Berlin, og stadig flere hoteller skyder op hvert eneste år. Dermed er der rigeligt med muligheder for alt fra luksuriøse hoteller i den øverste prisklasse og stilede designerhoteller til billige hoteller for jer på budget.

Hos HotelSpecials.dk har vi håndplukket alle vores hoteller i Berlin, og vi elsker at inspirere. Vi har gjort det nemt for jer at finde hoteller i de områder, I helst vil bo i. Tjek alle vores hoteller i Berlin, eller søg specifikt efter hoteller i kendte bydel som f.eks. Kreuzberg, Friedrichshain eller Berlin Mitte.

PS: Du kan læse meget mere om HotelSpecials’ historie og høre mere om, hvad vi har opnået på de 15 år, siden vi startede, og hvorfor vi mener, vi er de bedste til at give dig den bedste ferie nogensinde.

Berlin: The Place To Be – Se vores guide was last modified: juni 27th, 2018 by Fredrik
Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region

Oplev de skjulte perler i Nordjylland: På opdagelse i Jyllands fortryllende region Velkommen til Nordjylland!…

6 måneder ago

Julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne Sydsverige erbjuder ett flertal olika julmarknader att besöka! Om du är på…

12 måneder ago

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minder Årets bedste uge er lige rundt om hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I…

5 år ago

Tropical Islands: Et tropisk ø-paradis og badeland ved Berlin

Det kommer nok som lidt af en overraskelse, og måske tænker du, at der må…

5 år ago

Gode råd og inspiration til den bedste skiferie

Står I og tænker på, hvor familien skal tage hen på skiferie i år? Der…

5 år ago

Tag et weekendophold på julemarked i Skåne

For mange er det at tage på julemarked en fast decembertradition. Med de travle hverdagsmønstre…

5 år ago